Brand Sztorik: Magis

Sokan mondják, hogy az élet 40-nél kezdődik. Kiváló példája ennek a Magis, akik négy évtized után is ugyanolyan lendületesek és merészek, mint valaha. A designerek és a vásárlók által is nagy becsben tartott márka példátlan tempóban és minőségben szállítja az újabbnál újabb koncepciókat, és nem úgy tűnik, mintha mostanában le akarnának lassítani.

 

magis_sztori_1

 

A Magis termékeit a kezdetektől fogva meghatározza a cég sajátos étosza. Az alapító, Eugenio Perazza egy vérbeli üzletember, aki sosem elégszik meg az elég jóval vagy a szokásossal, mindig mer nagyobbat álmodni. A Magis esetében egy újgenerációs bútorgyártót álmodott, amit a folyamatos megújulásra való törekvés és a design szeretete hajt. Egy olyan gyártót, ami szorosan együttműködik a legmerészebb designerekkel, de közben maga is komoly részt vállal a friss megoldások felkutatásában.

 

magis_sztori_2_officina_cyborg

 

A kollaborátorok lajstroma egy design best-of listára hajaz. A cég egyik legkorábbi partnere Stefano Giovanonni, akivel együttműködésük korai szakaszában alkották meg a klasszikus fröccsöntött Bombo bárszéket. A Bombo ismerős lehet akárhonnan, mert mára a világ leggyakrabban másolt designtárgyaként tartják számon, cégek százai szakosodtak a másolására. A másolatok minősége persze közelébe sem ér az eredeti Bombo-nak, aminek stabil acél váza és megbízható gázliftje hosszú távon is bírja a strapát.

 

magis_sztori_3_bombo

 

Gyakori együttműködő partnerük az ismert japán designer, Naoto Fukasawa, aki mindennapi használati tárgyak vonalait tisztázza le a maga sajátos, rendszerteremtő szemléletével. Tárgyai egyszerűségükben nagyszerűek, visszafogott, mégis karakteres darabok, amiken végigkövethető a designer és a gyártó cég szemléletének összeolvadása.

 

magis_sztori_5_soho

 

Külön érdemes kiemelni a cég közös projektjeit Konstant Grcic-csel, akivel több kiemelkedően sikeres terméket is fejlesztettek. A designer sajátos látásmódja tökéletes párra talált a Magis innovatív gyártástechnológiájában, aminek eredményeként olyan bútorok öltöttek formát, mint a Wild Bunch család, a Steelwood széria vagy a Chair_One, aminek publikus terekre szánt verziója a négyes metró Gellért téri állomásán is megtalálható.

 

magis_sztori_4_grcic

 

A lista napestig bővíthető olyan nevekkel, mint Jasper Morrison, Marcel Wanders, a Bourullec testvérek, vagy a kései Zaha Hadid. Bár együttműködéseik komoly életművet kölcsönöznek a cégnek, a Magis 40 év után sem pihen. Mindmáig elkötelezetten kutatják az aktuális és innovatív megoldásokat, melynek ékes példája a Jerszy Seymour-ral közösen készített variálható méretű és elemszámú bárszék- és asztalkollekció.

 

magis_sztori_6_jerszy

 

A Magis-re tehát mindig számíthatsz, ha formabontó, színes és karakteres megoldásokra van szükséged. Ismerd meg a székeket üzletünkben, ahol kipróbálhatod a kollekció darabjait és többet is megtudhatsz a mögöttük lévő sztorikról.

 

magis_sztori_7_vitrin